Victoria Ejersbo

Stilling: Mekaniker-lærling i Hesselberg siden august 2021

Alder: 19

Hvorfor valgte du denne yrkesretningen?

– Jeg vil beskrive meg selv som en rastløs og aktiv person så en jobb på et kontor foran en pc skjerm visste jeg tidlig ikke ville passe for meg. Jeg har alltid hatt interesse for å skru på bil, så hvorfor ikke lære å skru på alt, tenkte jeg da forteller Victoria. Jeg blir veldig motivert av å se resultat av innsatsen min, og det opplever jeg daglig med denne type arbeid.

Kan du fortelle litt om utdanningsløpet du går?

– Det første året på videregående valgte jeg å gå TIP (Teknologi- og industrifag, nå kalt TIF).  Andre året velger man spesialisering og da valgte jeg anleggsmaskiner. Her kan du bli både landbruks- og anleggsmekaniker, og det er ikke før man går ut i praksis i 2 år at du velger hvilke av disse to typene mekaniker du vil bli, så da har man mange muligheter.

Hvordan ser dagene dine ut her i praksis hos Hesselberg?

Arbeidsuken er mandag til fredag, og vi starter kl. 7 og slutter kl. 15. Noen dager kan man jobbe overtid, men det bestemmer man selv. Vi har en fadder som følger oss opp og legger opp arbeidsoppgavene våre. Jeg trenger aldri å grue meg til å spørre om noe, jeg blir alltid møtt med forståelse og får hjelp. 

Arbeidsoppgavene er å skru på bruktmaskiner og nye maskiner som er inne til klargjøring. Lite slår mestringsfølelsen jeg får når jeg kan komme med innspill og være med på løse et problem med en maskin som kanskje de «gamle traverne» på verkstedet står fast med smiler Victoria. – Da blir jeg stolt og får skikkelig godfølelsen.

Hva er det beste med å jobbe i Hesselberg?

Uten tvil arbeidsmiljøet. Jeg føler meg verdsatt og sett. Jeg var redd for at det å være jente skulle bli sett på som negativt, men det har vært helt motsatt. Selv om jeg får høre litt tull og tøys innimellom, så tenker jeg at det er noe du må tåle uansett hvilket kjønn du er og yrke du jobber i. Ett eksempel hun trekker frem er da hun ikke klarte å skru en mutter, og noen spøkte med at hun måtte trene mer. For meg er det bare morsomt, og alle her kjenner meg godt så de vet hva de kan tulle med og ikke.

Snart skal jeg få være ute i felt og være utemekaniker, det gleder jeg meg veldig til avslutter Victoria. 

 

Til søknadsskjema